Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används. Läs mer
Populära tips & guider
Sök på hela Intersport.se

Köpguide: Fotbollsskor

GRÄSSKOR

Grässkorna har längre dobbar än övriga fotbollskor för bästa prestanda på naturgräs. Använd inte grässkor på konstgräsplaner, då konstgräset sliter betydligt mer på skorna än naturgräs.

KONSTGRÄSSKOR

Konstgräsplaner är styvare/hårdare och sliter skorna snabbare än om du spelar på naturgräs. Konstgrässkor har extra förstärkning och har dobbar som är lite kortare för bästa prestanda på underlaget. Konstgräskor i junior- och barnstorlekar fungerar ofta mycket bra som en hybridsko för både natur- och konstgräs.

GRUSSKOR

Grusskor har många små dobbar där du får en närmare kontakt mellan fot och underlag, oftast med lite extra stötdämpning. Allt anpassat för ett hårdare grusunderlag. Grusskor fungerar ofta på konst-gräsplaner.

VÅRDA DINA FOTBOLLSSKOR

Oavsett om dina skor är tillverkade av naturmaterial eller inte så tjänar du på att sköta om dem för att få ut maximal prestation och livslängd!
- Rengör dina skor efter varje match eller träning.
- Låt skorna torka helt mellan passen, undvik torkskåp och element som torkar ut materialet i skon. Använd gärna tidningspapper.
- Tränar du 4–5 gånger i veckan tjänar du på att ha två par skor att byta mellan. Viktigt att skorna hinner torka, då håller de betydligt längre.
- Använd skoblock så håller skorna passformen längre.
- Skinnskor bör behandlas med skofett efter varje pass för att hålla sig mjuka och smidiga längre.
- Välj sko efter underlag. Spelar du mycket på konstgräs bör du välja en modell som tål slitaget. En grässko håller inte för att spela på konstgräs. I junior- och barnstorlekar kan det vara bättre att spela med en konstgrässko på naturgräs eftersom den mindre dobben är skonsammare för fötter och knän.