Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används. Läs mer
Populära tips & guider
Sök på hela Intersport.se

Sex tips för ett lyckat Swimrun

Swimrun-säsongen är igång. Tävlingsformatet som under förra året exploderade och gick från en extremsport till att nå ut till allmänheten. Här är sex käcka tips för att göra din swimrunupplevelse extra bra.

Hejda dig!
En ökad stress leder inte sällan till skador eller åtminstone en förhöjd skado- och sjukdomsrisk. Lär dig att lyssna till din kropp och bromsa i tid. Pressa inte kroppen över alla gränser.

Prioritera återhämtningen
Att träna utan att vila och äta rätt är faktiskt ganska meningslöst. Sov timmarna du behöver sova, få i dig tillräckligt med näring och slappna av ibland! Det är en viktig del av receptet till ett lyckat swimrun!

Prehab
Va, prehab? Vad är det? Jo, det är skadeförebyggande träning. Stretching, rörelseträning och teknikövningar är viktigt för att hålla kroppen i topptrim. Tråkigt? Kanske, men du kommer tacka dig själv senare!

Planera
Det kan vara svårt att hinna med allting här i livet. Jobb, vänner, familj ska hinnas med och utöver det ska man hinna aktivera sig. Att försöka planera in sina aktiviteter tidigt om genom att ha en god kommunikation med sin familj och sina vänner går det att undvika många konflikter. Men det är också lätt att ändra om sitt schema vid behov, så en viss flexibilitet bör tillämpas.

Kontrollera vad du kan kontrollera
Sluta fokusera på att det regnar eller att det är för varmt. Du kan ändå inte påverka det. Konkurrensen må också vara tuff, men den varken kan eller ska du göra något åt. Fokusera på vad du faktiskt kan påverka istället. Så som egen träning, förberedelser, planering, utrustning och din motivation!

Ha kul!
Det kanske viktigaste på hela listan. Du gör inte swimrun bara för att – du gör det för att ha kul! Njut, svettas och kämpa dig igenom banan. Det kommer att bli ett minne för livet.

Källa: alltomswimrun.com